Adó 1%

A Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület 2014-től működik, mint nonprofit szervezet,  mely megalakulása óta az 1997. évi CLVI. törvényben foglaltaknak megfelelően közhasznú tevékenységet végez, és nincs köztartozása, ezért a 2017 évben először 1%-os felajánlásokat fogadhat. Amennyiben szimpatikus a munkáink és az eddig végzett tevékenységeink, támogasd egyesületünk adód 1%-val.
 

Adószámunk: 18524882-1-16

 
AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁNAK MÓDJA
 
Ki ajánlhatja fel személyi jövedelemadója 1 %-át?
 
Az a magánszemély, akinek adófizetési kötelezettsége van, s jövedelemadóját határidőre befizeti a NAV-nak. 
 
 
A rendelkező nyilatkozat:
 
Amennyiben magunk valljuk be az adónkat (magánszemély, egyéni vállalkozó)
  1.  A NAV-tól kézhez kapott nyomtatványcsomagban találunk egy perforált ívet "Rendelkező nyilatkozat" címmel, ezt kell kitölteni és az egész kitöltött nyomtatványcsomaggal együtt el kell juttatni az NAV-hoz. Az ívet nem kell se letépni, se külön borítékolni!
  2. Ha nem tettük meg az adóbevallással együtt, rendelkezői nyilatkozatunkat külön postai küldeményként is feladhatjuk, esetleg személyesen is bevihetjük a NAV ügyfélszolgálatára. Ilyenkor fontos, hogy a lezárt borítékon feltüntessük az saját adóazonosító jelünket.
  3.  Ha elektronikusan valljuk be adónkat az ABEV kitöltőprogram segítségével, akkor a személyi jövedelemadó bevallásához készült nyomtatványon keresztül nyilatkozhatunk az  1%-ról.
 
Amennyiben a munkáltató állapítja meg az adónkat:
 
Az adóbevallást készítő munkatárstól fogunk kapni nyomtatványt. A kitöltés után tegyük lezárt borítékba, amit a ragasztáson átfutva alá kell írni és fel kell tüntetni rajta az adóazonosító jelünket. Ezt a borítékot kell átadni a munkáltatónak. 
 
Az adó 1 %-ról rendelkezni a bevallástól függetlenül egészen május 20-ig lehet.
 
 
 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×