Adóigazságosság

2017. június 05.

 

A Giligán Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége szeretettel meghívja az Adóigazságosság című kiállításra, mely Túrkevén a Városi Könyvtárban látható 2017.06.12-16-ig.

Infografikákon keresztül mutatjuk be az adóelkerülés globális rendszerét. A multinacionális vállalatok a környezet és társadalom kárára gazdagodnak, miközben felélik természeti erőforrásainkat és egyre nagyobb a szakadék szegény és gazdag között.

"A Magyar Természetvédők Szövetsége közel 30 éve küzd a környezet és természet védelméért. Rá kellett jönnünk, hogy bolygónk pusztulása, a fajok kihalása, a zöldterületek eltűnése, a változó időjárás nem független a világban zajló egyéb folyamatoktól. A pénzrendszer, a gazdasági érdekek elsőbbsége minden más szempontot, értéket háttérbe szorít. A gazdaság növekedésétől, a még több pénztől várjuk a környezeti és szociális problémák megoldását is. Lehet pont fordítva van: az anyagi javak előtérbe helyezése jelenti a probléma alapját. Ahogy a természetet kizsákmányoljuk, hogy kiszolgáljuk a gazdaság igényeit, a pénzügyi rendszert is úgy alakítjuk, hogy kiszolgálja a vagyonosok további gazdagodását.

Ennek egyik eszköze a globális adócsalás - vagy ahogy a vállalatok szívesen nevezik adóoptimalizálás -, melynek jogszerű és jogszerűtlen formáival sokszor jóval nagyobb összegeket spórolnak meg a nemzetek feletti vállalatok, mint amennyi adót befizetnek. A kiállítás ennek jár utána."

Van megoldás?

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információ: www.giligan.hu, info@giligan.hu

A kiállítás egy vándorkiállítás második állomása Magyarország több pontján is látható lesz, mint például Miskolcon, Tiszavasváriban, Szegeden és Nyíregyházán is.

Meghívó

 

 

A kiállítás az Európai Bizottság és az EURODAD támogatásával valósult meg, tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság véleményét, felelőssége a programra nem terjed ki.

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×