Elindult a Hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakítása a tanyasi lakosság gazdasági működése érdekében.

2016. december 15.

 

A Giligán Egyesület Tanyafejlesztési pályázatot nyert 2016-ban a „Hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakítása a hazai tanyasi lakosság gazdasági működőképességének érdekében” című pályázatunkkal. Célunk, hogy minél több jó és rossz példát gyűjtsünk össze a tanyán élők és tanyagazdaságok számára, ami a tanya világ fennmaradását és fejlődését szolgálja. November óta elkezdődtek a kapcsolatépítések, valamint a időpont egyeztetések.

Ezen program keretein belül készítettünk egy kérdőívet amivel az a cél, hogy egy alapot kapjunk arról, hogy hogyan élnek, milyen nehézségeik, életkörülményeik vannak a tanyán élőknek és/vagy gazdálkodó embereknek. A megszerzett információk segítséget nyújtanak további munkánk során. A kérdőívet több facebook csoportban osztottuk meg, több mint 70 közvetlen e-mail ment ki tanyán élő és gazdálkodó lakosoknak. A kérdőív a cikkünk alján megtalálható.

Ezzel párhuzamosan külföldi és belföldi tanyákat látogatunk meg a tapasztalatok begyűjtése érdekében. 2016 novemberében Szerbiába pontosabban Moholra látogattunk el. A két nap alatt több tanyát sikerült megismerni, ezen tanyák között meglátogattunk működő és elhagyatott tanyákat is.

Sikerült információt szereznünk a tanyák múltjáról, valamint a még jelenleg is gazdálkodó tanyatulajdonosok mindennapjairól (működésről, értékesítésről). A részletes beszámoló megtalálható honlapunkon, valamit folyamatosan láthatóak lesznek a további kapcsolatfelvételek is.

"Élet a tanyán" című kérdőív

 

A „Hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakítása a hazai tanyasi lakosság gazdasági működőképességének érdekében” című pályázat a 2016. évi Nemzeti Tanyafejlesztési Program keretein belül.


 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×