Gyógynövény-ismereti és gombász képzés

2019. július 10.

Gyógynövénytanfolyam

A Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület gyógynövény-ismereti és gombász képzést tart 2019. augusztusától – 2020. áprilisáig, havonta 1 alkalommal, elméletben és gyakorlatban. Az egyesület munkatársa gombaszakértő, ő tartja a tanfolyamot.

A képzés tematikája:

2019. augusztus: bevezetés a Gyógynövény-ismeretbe és a gombászatba, gyalogtúra, gyógynövény-felismerés, ehető gomba gyűjtése, közben beszélgetés a gyógynövények mai szerepéről a táplálkozásunkban, egészségünk megőrzésében.

2019. szeptember: Immunerősítő gyógynövényeink: bodzavirág, kamilla, hársvirág, zsálya, lándzsás útifű, ezeknek melyik részét használjuk fel és hogyan? Gyógynövény-gyűjtő túra

2019. október: Túrkeve határában fellelhető gombák. Ehető gombák és nem ehető gombák. Gyalogtúra, gombaszedés.

2019. november: Hangulatjavító gyógynövények: orbáncfű, levendula, citromfű, rózsásvarjúháj. Melyik növényi részeket és hogyan használjuk fel? Mikor érdemes begyűjteni az adott növény részét? Mérgező gombafajták. Gyalogtúra a természetben, gyógynövény- és gombagyűjtés.

2019. december: Elmélet a Zádor utcában: A Metabolikus szindróma elleni gyógynövények: mezei katáng, apróbojtorján, görögszéna.

2020. január: Elmélet a Zöld Dió Tanyán: Gombák termőhelyei. Gombák felépítése, szaporodása, táplálkozásuk, a természetben betöltött szerepük. Gyalogtúra: fán növő gombák keresése, felfedezése

2020. február: Gomba elrakása üvegbe, tartósítása. Gombaszárítás gyümölcsaszalóban. Gombász túra a természetben.

2020. március: A Kunság gyógynövényei: orvosi székfű (kamilla), orvosi ziliz (fehérmályva), hamvas szeder, keskenylevelű útifű. A védett gombák és árusítható gombafajok.

2020. április: Gyógynövény- és gombagyűjtő-túra. Hagyományos népi gyógynövény-feldolgozás, tea, tinktúra-készítés. A gomba, mint egészséges élelmiszer. Gombás étel receptek, gomba-étel ötletek. A gombaszakértő feladata, szerepe. Közös összegzés, tanfolyam zárása. 

A tanfolyam díja: 15 000 Ft/ fő. Jelentkezni a túrkevei Zádor utca 23. szám alatt lehet munkanapokon reggel 8:00 órától délután 16:00 óráig. 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×