Hivatalos adatok

A Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület 2014 tavaszán (április 14-én) Túrkevére került bejegyzésre azzal a céllal, hogy a régiónkban élő környezet és természetvédelem iránt érdeklődő embereket tájékoztassa, valamint az ebben a témában felmerülő problémákat orvosolja. Figyelmet fordítunk a hagyományos gazdálkodás értékeinek, hagyományainak megőrzésére. Fontosnak tartjuk az őshonos gyümölcs és növény fajták megóvását, visszatelepítését, ezen témában egy TÜNDÉRKERT létrehozását tervezzük.

Az alapítás óta eltelt időben sok minden változott körülöttünk, az eredeti céljaink sok szempontból bővültek, szélesedtek szervesen kapcsolódva az eddigi feladatainkhoz, ahogy az egyesület „jobban szétnézett a világban” és azokat a problémákat is felvállalta, amelyek eredetileg nem voltak betervezve. Ilyen például az iskolák, óvodák szemléletformálása, hiszen a természetvédelmi tevékenységek alapját képezi a tudás, „hogy megismerd a természeted, hiszen csak így védheted meg”. A tanyán élő emberek élete, problémáinak megismerése. Röviden: szociálisan érzékenyebbek lettünk. Ezeket az új irányokat a későbbiekben sem szeretnénk feladni.

 

Egyesület szervezeti felépítése a következő:

 

  •  Az egyesület elnöksége 3 főből áll. Szász Béla elnökként és egyben az egyesület alkalmazottjaként tevékenykedik. Fő munkája a feladatok koordinálása, elosztása, a projektek levezénylése, valamint a pályázatírási feladatok ellátása. Természetvédelmi mérnöki végzettséggel rendelkezik, de emellett sok egyéb végzettsége is van, mely hasznára válik az egyesületnek.

 

  •  Az egyesület alelnöke Kun Éva, Élelmiszermérnöki (BSC) és anyagmérnöki (MSC) végzettséggel rendelkezik, emellett a Miskolci Egyetem anyagmérnöki karán PHD. tanulmányokat végez. Az egyesület mindennapi életében kevésbé vesz részt, ugyanakkor képviseleti jogkörrel bír és döntésekben is részt vesz. Feladata elsősorban szakértői munkákban való részvétel.

 

  • Egyesületünk elnökségi tagja Popovics Dávid, elsősorban informatikával kapcsolatos szakértői tevékenységet végez.

 

Kis létszámú állandó alkalmazottat is foglalkoztat az egyesület. Egy fő irodai adminisztrátor dolgozik a központban, aki amellett, hogy ezt a feladatot ellátja, önállóan projekt-asszisztensi munkát is végez. Egy fő kőműves-karbantartó is segíti a munkát, elsősorban az építési és felújítási munkálatokban vesz részt, valamint a kitelepülésekben nyújt nagy segítséget.

A Giligán Egyesület életében fontos szerepet kapnak az önkéntesek is akik több, mint 30-an vannak. Közöttük tanár, védőnő, orvos, környezetmérnök. 
Ezúton is köszönjük a munkájukat!

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×