Ivóvíz-vizsgálatok tanyai lakosok körében - program zárás

2019. január 02.

 

 

Egyesületünk ismét lehetőséget kapott a 2017. évi Tanyafejlesztési Program nyertes pályázatával melynek címe "Törökszentmiklós, Túrkeve, Ecsegfalva, Kisújszállás, Dévaványa, Mezőtúr tanyás térségek ivóvízvizsgálata", hogy további ásott és fúrt kutakat vizsgáljunk hat településen.

2017 augusztusáig lehetett jelentkezni, és megkezdődtek a kapcsolatfelvételek a tanyák tulajdonosaival. Adategyeztetések, információk átadása önkéntesek segítségével folyamatos kapcsolattartást eredményezett a tanyai lakosok és az egyesület között.

A tavaszi belvíz hátráltatott ugyan egy kissé bennünket, és a nyári időszakban is akadályokba ütközött a mintavétel, de őszre minden tényező egyszerre vált optimálissá. 31 tanyában vettünk mintát a Techno-Víz Kft. kiküldött munkatársának segítségével.

A hat település tanyáin néhány nap alatt sikerült levenni a vízmintákat, és látogatásunk során 101 lakosnak tudtunk segítséget nyújtani. Fontos információkat tudtunk átadni kútjaik állapotáról, tisztántartásuk lehetőségeitől, módozatairól. A vízvizsgálati eredmények megérkezte után ezeket az adatokat is átadtuk számukra. A vízmintavételek eredményeiből készült adatbázist, rendelkezésre bocsátjuk a résztvevő települések önkormányzatainak, és egyéb hatóságainak, annak érdekében, hogy a jelenlegi adatok ismertében tudjanak megfelelő lépéseket tenni a tanyán élők életkörülményeinek javítása érdekében.

A program sikeresen zárult, hiszen ismételten sikerült sokaknak segítséget nyújtanunk tevékenységünkkel. Reméljük, hogy munkánkkal segítettük őket életük jobbá tételében.

 

Köszönjük, hogy megtiszteltek bizalmukkal és otthonukba engedtek bennünket.

Giligán Egyesület

 

A program "Törökszentmiklós, Túrkeve, Ecsegfalva, Kisújszállás, Dévaványa, Mezőtúr tanyás térségek ivóvízvizsgálata" címmel  a 2017. évi Nemzeti Tanyafejlesztési Program keretein belül  valósul meg.

Pályázati azonosító: TP-1-2017./235

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×