Közösségszervezés a Bánáti Makkosban: "Alkoss Te is közösséget!"

2017. október 03.

 

Egyesületünk a "Vajdasági fiatalok közösség szervezése a helyi és magyarországi civil szervezetek segítségével." című programunkat harmadik alkalommal a vajdasági Mohol településén tartotta meg 2017 szeptember 30-án. Ezen a napon a moholi Novac Radonic Általános Iskola 18 diákja jelent meg, valamint a pedagógusok a civil szervezetek munkatársai biztosították a program zavartalan működését. A délelőtti túra helyszínéül az 1916 – 1918-as év között telepített Bánáti Makkost választottuk, hiszen a túra során a gyerekek megismerkedhettek az erdő gazdag növény és állatvilágával.

A területre lovasfogattal érkeztek a gyerekek és munkatársaink. A túra első lépéseként a civil szervezetek ismertették a programot, valamint bemutatásra került a terület ahol a túra lebonyolításra került. 

A séta alatt a gyerekek a gyógynövényekkel és a gombákkal is megismerkedhettek. Közben elkészítették közös öröm-bánat térképüket.

A délután folyamán megismerkedhettek Tóth Laci bácsi madár preparátum gyűjteményével és a Re-desing játékaikat is elkészíthették. A rendezvény során programunk alap céljának megvalósulása érdekében - a helyi közösségek erősítése és új közösségek létrehozására – a gyerekeknek tartott előadások során nem csupán a helyi környezet megismeréséről, védelméről beszéltünk, de bemutattuk a helyi civil szervezeteket és munkájukat, valamint munkájuk fontosságára is rávilágítottunk.

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és az Emberei Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

pályázati azonosító: IFJ-GY-17-A-0157

 

 

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×