Közösségszervezés a Vajdasági fiataloknak az Ökobecse Egyesületnél

2017. december 17.

 

A "Vajdasági fiatalok közösség szervezése a helyi és magyarországi civil szervezetek segítségével." című programunkat negyedik alkalommal a szerbiai Ökobecse Polgári Egyesület és Zöldike Egyesület közreműködésével szerveztük meg az Óbecsei Erdőtelepítők Parkjában. A program első lépéseként az Ökobecse Egyesület bemutatta munkáját, valamint bemutatta a programot.

A diákok a délelőtt folyamán előadást hallhatott a komposztálásról és facsemeték ültetéséről, valamint a rendezvény helyszínéül szolgáló terület környezeti adottságairól. Fontosnak tartottuk, hogy a programon nagy hangsúlyt kapjon az Önkéntesek világnapja, hiszen ez jelen programunkhoz is szervesen kapcsolódik. Így a szokásos programjaink mellé, lehetőséget biztosítottunk a fiatalok számára, hogy maguk is részesei lehessenek az Ökobecse munkájának, így ne csak szavakkal, de tettekkel is demonstráljuk az Önkéntesség fontosságát.

 

Így a fiatalok a délután folyamán gereblyét fogtak és a fa leveleket gyűjtötték össze, mely komposztként hasznosul újra a területen.

Nagy volt a munkakedv, minden diák lelkesen végezte a dolgát. A nap végén a munkájuk eredményét a „megtisztított” rendezett környezet látványa biztosította. Véleményünk szerint ez a program rendezvénysorozatunk egyik fontos állomása volt, hiszen több diák is belekóstolhatott a közösségi összefogás eredményébe, többek véleménye az volt, hogy máskor is részt vesznek önkéntes munkákban.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és az Emberei Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

pályázati azonosító: IFJ-GY-17-A-0157

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×