Látogatás Szerbiából

2018. július 12.

 

Egyesületünk lassan 3 éve működik együtt rendszeresen a Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezettel, több ízben segítettük egymás munkáját, szerveztünk közösen programokat. Évente több alkalommal meglátogatjuk egymást, ebben a hónapban a Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet képviseletében a szervezet elnöke Baity Ferenc valamint egyik alapítója Miklós Ferenc látogatott el egyesületünkhöz, a vendégeink listája nem ért végett, hiszen a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Adai szervezetének elnöke Tóbiás József, valamint az adai Műszaki Iskola Igazgatója Gilice Hilda is ellátogatott túrkevei székhelyünkre. A látogatásuk fő célja volt a határon átívelő kapcsolatépítés és a jövőbeli kulturális együttműködés volt elsősorban.

Legfőképpen a túrkevei civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel szeretnék a kapcsolatot felvenni, különböző jövőbeli programok és együttműködések megvalósítása céljából – mondta Tóbiás József VMSZ Adai szervezetének elnöke – ezért a vendégeinket nem csupán az egyesület munkatársai fogadták, de Túrkeve alpolgármestere Magos Vilmos is csatlakozott hozzánk. Egy kötetlen beszélgetés vette kezdetét, mely során egy jövőbeli együttműködés lehetősége is felmerült túrkevei szervezetek a VMSZ adai szervezete valamit az adai Műszaki Iskola között. A nap folyamán egy rövid túrát tehettek a vendégeink Túrkevén – sajnos nem tudtunk mindent megmutatni, hiszen ahhoz rövid volt az idő- többek között a város főterén, a Madarász Károly Művelődési Házba és a Városi Véderdőbe is ellátogattak. Egy hosszú és eredményes nap végén vendégeink visszaindultak Szerbiában.

 

Köszönjük vendégeinknek, hogy ellátogattak hozzánk, várjuk őket máskor is szeretettel, valamint köszönjük Túrkeve Város Vezetőségének, hogy időt szakított ránk és vendégeinkre!

 

Giligán Egyesület munkatársai

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×