Ökoiskola koordinátori képzés - Szeghalmon

2016. március 24.

 

A Gilián Természetvédelmi Egyesület 2016.március 17-19-re meghirdetett Ökoiskola koordinátori képzésére 20 pedagógus jelentkezett az online regisztrációs felületen. A képzést végül 16 fővel indítottuk el a Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége (5520 Szeghalom, Bajcsy – Zsilinszky utca 21./2.) székhelyén.

A 30 órás akkreditált képzési program az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében valósult meg, melynek célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősödése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növekedése és a Natura 2000 területek ismertségének növekedése.

A képzés során a résztvevőknek szállást és étkezést is biztosítottunk a Tildy Zoltán Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Kollégiumában.

A három nap során a résztvevők megismerkedhettek a fenntarthatóság pedagógiájával, a fenntarthatóságra nevelés elméletével és annak gyakorlati megvalósításával az Iskolában. Bemutatásra került a Natura 2000 fogalma,  hálózat, megterveztek Iskolán kívüli és óvodán belüli Natura programokat.  A Ökoiskola fogalma, kritériumrendszerének megismerése után a munkatervkészítés, az intézményfejlesztés és a forrásteremtés kérdéseit is körbejárták a hallgatók.

A képzésen résztvevők visszajelzése pozitív volt, hasznos ismeretekkel és élményekkel távoztak a képzésről. 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×