Ökoiskola koordinátori képzés Túrkevén

2016. szeptember 12.
 
A Giligan Egyesület az Észak-Alföldi régió forrásközpontjaként 2016.09.09.-re Túrkevére a Fekete István Oktatóközpontban hirdetett meg egy 30 órás akkreditált Ökoiskola koordinátori képzést. A képzésről a régió összes intézményében tájékoztatót küldtünk ki. Jelentkezni online felületen volt lehetséges, ahová 22 jelentkezés érkezett be, végül a képzésen 18 pedagógus vett részt 18 intézményből.
 
Az első napon Mondok Zsuzsával megismerkedhettek a fenntarthatóság pedagógiájával, elméleti háttereivel, legújabb eredményeivel. A képzésre érkező pedagógusok egy része most készül az Ökoiskola Cím elnyerésére, mások már Ökoiskola címet elnyert intézményből érkeztek így már a bemutatkozás során tudtak egymásnak új ötleteket adni környezeti nevelési tevékenységükről, melyek később beépíthetők lesznek saját intézményükben is. A délután többi részét a Natura 2000 hálózat bemutatásával folytattuk.
A második napon gyakorlati bemutatón keresztül ismerhették meg, hogy hogyan építsék be a Natura 2000 területekkel kapcsolatos pedagógiai munkát ökoiskolai tevékenységükbe pl (Öröm-bánat térkép). Így a délelőtt nagy része terepi munkával telt, melyet a Városkerti Véderdőben töltötték el. A délután második részét Puskásné Túri Ildikó pedagógus tartotta, ahol az Ökoiskola fogalma, munkatervkészítés, az iskola zöld tevékenységei kerültek terítékre a nap zárásaként.
A harmadik egyben utolsó napon folytattuk az Ökoiskola munkaterv témakörét. Ezen a napon a munkaterv gyakorlati megvalósítása során hasznos iskolafejlesztési eszközöket adott a résztvevők kezébe.  
Az iskolakezdés nehézségei nem rettentették vissza a pedagógusokat a képzésen való részvételtől. A képzés során sok hasznos ismerettel gazdagodva távoztak tőlünk! Ezúton köszönjük a lelkesedést és az aktív részvételt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×