Őrzők kiállítás Túrkevén

2017. január 10.

 

Olyan embereket szeretnénk bemutatni, akiknek a mindennapjaikká vált a természetvédelem fontossága. Őrzők, akik a természetért küzdenek nap mint nap.
 
A kiállítás megtekinthető Túrkevén a Madarász Károly Művelődési Házban, 2016. január 16-22-ig
 
Zseljazko Mecskov – a Föld Barátai Bulgária kampányának a részese. Célul tűzte ki Bulgária hegyeinek megtisztítását. Az elmúlt 16 évi munkájának köszönhetően önkéntesekkel több, mint 84 tonna hulladékot távolított el a bolgár hegyekből. Önzetlensége, segítőkészsége, a természet iránti odaadó tisztelete példaértékű.
 
Victoria Harvey – közreműködött a Föld Barátai South Bedfordshire kampánymunkájában 10 éven keresztül. Miután az Egyesült Királyság elveszítette a vadvirágos rétjeinek 98%-át, Victoria fő célja az lett, hogy az intenzíven kaszált zöld területeket jobb élőhellyé alakítsa, a méhek és más vadon élő állatok számára.
 
Molnár Antal – meghatározó alakja a hazai zöld mozgalomnak. Igen fontos gyakorlati
természetvédelmi tevékenységet végez, többek között helyi jelentőségű természetvédelmi területek, valamint védett fa és fasorok kijelölésével és védetté nyilvánításával próbálja a még fellelhető természeti értékeket megmenteni. Ezenfelül kiemelkedő természetfotókat készít és rengeteget tesz a madarak védelméért.
 
Iris és Simo Benes - egy olyan házaspár, akik elkötelezett támogatói a környezet – és a természetvédelemnek. Simo Benes elnyerte a Bród – Szávamente megye életműdíját is. Fontos számukra a térség vidéki és kulturális örökségének a védelme, a helyi közösség megőrzése, valamint az őshonos fajok védelme.
 
Jacques Trüb – közel negyven éven keresztül vett részt a Pro Natura Vaud, a Föld Barátai Svájc regionális szervezetének munkájában. Ezalatt az idő alatt arra áldozta minden idejét, hogy a Genfi – tó partjaitól a Vaudi Alpok magashegyi rétjeiig óvja a természetet.
 
Gyulai Iván – a magyar zöld mozgalom egyik ismert alakja lehet számunkra. A fenntarthatóság szakembere. Életre hívott egy olyan fenntartható falut, mint Gömörszőlős, ahol közel húsz év tapasztalatáról, küzdelmeiről, eredményeiről, valamint kudarcairól tanulhatunk.
 
Dragmar Kjucuvoká – aki szenvedélyesen küzd a cseh – német határon fekvő Sumava Nemzeti Park vadvilágának védelméért. Megalapított egy helyi polgári egyesületet is annak érdekében, hogy a nagyszabású projektektől megvédjék a Nemzeti Parkot. 

Brigitte Martin - kulcsszerepet tölt be a BUND Darmstadt önkéntes hálózatában. Célul tűzte ki, hogy az állatok élő- és szaporodó helyét megvédi az elszennyeződésektől, illetve a beépítésektől. Brigitte a kétéltűek megmentéséért küzd, valamint az európai vadmacskák védelmével foglalkozik.

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×