Tagság, önkéntesség

Legyél te is ÖNKÉNTES!
Az egyesület 12 ALAPÍTÓTAGGAL jött létre 2014.03.24.-én. Az alapítótagok széles körű ismeretekkel rendelkeznek (tagjaink között van orvos, védőnő, természetvédelmi mérnökök, geográfus, archeometalurgus, anyagmérnök, élelmiszer mérnök), viszont ennek megfelelően - főként, hogy egy kisvárosban működik a szervezet - kicsit szétszórtan vagyunk. Tagjaink egy jelentős része túrkevei, a másik tagbázisunk pedig Miskolc.
A napi munkában résztvevők száma jelenleg 4-5 fő. Ezen mag biztosítja a pályázatok elkészítését, kivitelezését, valamint minden a munkához szükséges teendők elvégzését.
Az alapítótagokon kívül jelentős számú ÖNKÉNTESÜNK is van. Több, mint 20 főre számíthat az egyesület a munkája során. Önkénteseink zöme túrkevei - hiszen a programok jelentős része is ezen a környéken zajlik - ugyanakkor folyamatosan bővülünk az ország egész területéről és sokakra számíthatunk az országhatárokon kívül is.
Kapcsolatokat építettünk ki a helyi és környező oktatási intézményekkel is.
Úgy hisszük, hogy egy civil szervezet NEM MŰKÖDHET önkéntesek nélkül sőt, alapjában véve az önkéntesek tartják életben ezeket a szervezeteket. Sajnos hazánkban nincs olyan hagyománya az önkéntességnek, mint sok más európai országban, ugyanakkor itt is látszik a javulás, bár sokat kell még dolgozni ezen. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak az önkéntesek adjanak a szervezetnek, hanem mi is tudjuk viszonozni a munkát. A munkáért cserébe ugyan nem tudunk pénzzel fizetni, viszont egy jó csapatot, egy társadalmi szempontból fontos feladatot, egy közös ebédet, kirándulást tudunk biztosítani.
 
 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×