Tájékoztatás a Minta - kert fejlesztéséről

2018. április 16.

 

Egyesületünk a túrkevei polgármesteri hivatalban tartott egy pár órás tájékoztatót a Minta- kert tulajdonosok számára. A rendezvényen jelen volt 18 fő zártkert tulajdonos és Vida Tamás Túrkeve polgármestere is.

A Minta - kert megóvása sok szempontból fontos, nem csupán a zártkert tulajdonosok, de a város lakosai számára is, hiszen a régóta elhanyagolt zártkertekben megvalósuló fejlesztések segíthetik több család megélhetését vagy megélhetésének kiegészítését. Megbeszéléseket már tavaly is folytattunk, annak érdekében, hogy megtudjuk, mik azok amik fejlesztésre szorulnak a területen. Voltak olyan problémák amire sajnos még nem találtunk megoldást (Berettyó vizének kiöntése miatt, néhányan kerülővel tudják csak megközelíteni a kertet) - de mindig azzal kell foglalkozni ami megoldható – a másik gond a vagyonvédelem – amely probléma az összes zártkertre jellemző Túrkevén - erre sikerült megoldást találnunk.

Az önkormányzat segítségével a villamos gerinchálózat kiépítését kértük az E-ON szolgáltatótól, a folyamat elindult, előre láthatólag 1-1,5 évig tart a megvalósítás. Mindezeken túl a régi csőszház kerül megmentésre, melyből közösségi ház funkcióját betöltő épület kerül kialakításra, valamint a Minta – kerten belül egy gyümölcsfaiskolát hozunk létre, mely a hagyományos gyümölcsfák megóvását is segíti.

A megbeszélésen a fent említett problémák és ezek megoldásának lehetőségei is szóba kerültek. A fejlesztések után reményeink szerint egy újra jól működő egység alakul ki a zártkertben, a közösségi összefogás révén.

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×