Tájékoztatás

2017. augusztus 23.

 

Tanyaközpont kialakítása

A Tanyafejlesztési program keretein belül 2016-ban pályázatot nyert a Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesületünk a „Tanyaközpont kialakítása a mezőtúri, törökszentmiklósi, gyomaendrődi járások tanyasi lakosságának” címmel. A program során egy 150 éves tanyát újít fel egyesületünk ( Törökszentmiklós határában: Kuczori – dülő 097/32 hrsz szám), hagyományos úton, mely a tanyai lakosság érdekeit szolgálja. Célunk egy olyan tanyaközpont kialakítása, amely a környéken élő tanyai lakosságot és gazdaságokat összefogja, előadások, fórumok, képzések helyszínéül szolgál. A közösségi ház a tanyás térség közepén mind a lakosságnak, mind pedig a helyi önkormányzatoknak, tanyafejlesztési szolgáltatásoknak és civil szervezeteknek nagy előnyt tud jelenteni.

 

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a lakosságot, civil szervezeteket, városi falugazdászokat, városi vezetőket miszerint előadások, fórumok, képzések valamint további programok, rendezvények helyszínéül - melyek a tanyasi lakosság fennmaradását szolgálja - az egyesületünk használatában lévő tanyát térítésmentesen biztosítjuk. Amennyiben élni szeretne a lehetősséggel kérjük minimum egy hónappal a program kezdete előtt, legyen szíves egyeztetni munkatársunkkal a +36 70 428 1872 telefonszámon.

 

„Tanyaközpont kialakítása a mezőtúri, törökszentmiklósi, gyomaendrődi járások tanyasi lakosságának.” című pályázat a 2016. évi Nemzeti Tanyafejlesztési Program keretein belül.

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×