Újabb kapcsolatépítés és tanyalátogatások külföldön

2017. március 08.

 

Tanyafejlesztési pályázatunk keretében egyesületünk néhány tagja a Vajdaságba látogatott el, további tanya látogatásokra. Az öt nap során több mint 20 tanyát látogattunk meg, ahol megismerhettük a lakosság alapvető problémáit, láthattunk jól működő gyakorlatokat. A mezőgazdaság nagy részét a délvidéki gazdák munkája biztosítja. A déli országrész klímája nagyon kedvező a zöldség -, gyümölcs-, ill. szőlőtermesztés szempontjából. A mezőgazdasági területek nagyobb részében szántóföldi zöldség (sárgarépa, fehérrépa, hagyma, burgonya, káposzta 240.000M ha) és gyümölcs (160.000 M ha) termesztés a jelentős.

Egyesületünk ezalatt a pár nap alatt sikeresen új kapcsolatokat teremtett több civil szervezettel. Megismerkedhettünk a Bácsfeketehegyen dolgozó Gazdakör Mezőgazdászok Egyesületének vezetőjével Orosz Kálmánnal. Az egyesület széles körben nyújt segítséget, szakelőadások, képzések, rendezvények, versenyek és további hasznos módon a mezőgazdaságról, kézművesiparról, turizmusról és vendéglátásról egyaránt. A Temerini Kertbarátkörrel képviseletében Snejder Sándorral sikerült felvenni a kapcsolatot, mely egyesület tagjai között vannak borászok, gyümölcs- és virág termelők, kertészek, mezőgazdászok. Ezen idő alatt a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének munkájába is bepillantást nyertünk.

 

A Vajdasági látogatás során ismét bővítettük ismereteinket a sikeres projekt megvalósítás érdekében.

 

A „Hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakítása a hazai tanyasi lakosság gazdasági működőképességének érdekében” című pályázat a 2016. évi Nemzeti Tanyafejlesztési Program keretein belül.

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×