Véget ért az Adóigazságosság című kiállítás Túrkevén

2017. június 19.

 

A Magyar Természetvédők Szövetsége által létrehozott Adóigazságosság című kiállítás Túrkevén 2017. június 12-től 16-ig volt megtekinthető a Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár városi könyvtárában, melyet egyesületünk bonyolított le az MTVSZ megbízásából. A kiállítás 15 db A1-es méretű tablóból állt, mely különböző hasznos információkkal látta el a látogatókat a globális adócsalásokról.

A kiállítás során megtudhatjuk, például milyen mértékű gazdasági egyenlőtlenségek vannak mindezt egy 2016 évi Oxfam jelentésből, ami a következő: „ 2016-ban a világ leggazdagabb 8 embere annyi vagyont birtokolt, mint a világ szegényebbik fele- több mint 3,5 milliárd ember összesen”. A kiállításon lévő tablókon lévő illusztrációk, tények megdöbbentő egyenlőtlenségekre világítanak rá, emelet egy végső konklúzió levonása után megoldásokat kínálva hívja fel figyelmünket a problémára, mindenki számára hasznos és érdekes lehet ezekkel az információkkal tisztában lenni. A kiállítás Magyarország több pontján is megtekinthető lesz úgy mint Miskolcon, Szattán, Tiszavasváriban Szegeden, Nyíregyházán. Aki esetleg lemaradt a kiállításról az itt felsorolt helyszíneken találkozhat az Adóigazságosság című kiállítással.

 

A kiállítás az Európai Bizottság és az EURODAD támogatásával valósult meg, tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság véleményét, felelőssége a programra nem terjed ki.

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×