Zöld Óvoda koordinátori képzés - Szeghalmon

2016. március 13.
Egyesületünk 2016. március 10-12-re hirdette meg az akkreditált képzést, a Körös-Sárréti Civil Szervezetek Szövetsége (Szeghalmon a Bajcsi-Zsilinszky utca 21/2) biztosított helyszínt egyesületünknek.
 
A képzésre Online regisztrációs felület biztosított jelentkezést, melyre végül 18 intézmény delegálta pedagógusait.
 
 A résztvevők számára szállást a Tildy Zoltán Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Kollégiumi szállás biztosította. Egyesületünk a környezettudatosság érdekében a Tildy Zoltán Általános Iskola ebédlőjében tartotta a déli étkezést, mely 5 perces távolságra volt a képzés helyszínétől. 
 
A három nap során a résztvevők megismerkedhettek a fenntarthatóság pedagógiájával, a fenntarthatóságra nevelés elméletével és annak gyakorlati megvalósításával az óvodában. Bemutatásra került a Natura 2000 fogalma,  hálózat, megterveztek óvodán kívüli és óvodán belüli Natura programokat.  A Zöld Óvoda fogalma, kritériumrendszerének megismerése után a munkatervkészítés, az intézményfejlesztés és a forrásteremtés kérdéseit is körbejárták a hallgatók. A pedagógusok élményekkel gazdagon, lelkesen távoztak a képzésről. Az elégedettségmérők valamint szóbeli értékelések alapján a tananyag átadása sikeresen zárult.
 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×