„Láss a polcok mögé” kiállítás eredményei

2017. április 17.

 

A Bors Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetségének fogyasztással kapcsolatos fotókiállításának Mezőtúri helyszínen történő kiállításában vett részt egyesületünk. A kiállítás a tudatos vásárlásra hívja fel a figyelmet. A kiállítás 8 molinóból állt, mely különböző információkat nyújtott például a méltányos kereskedelemről (fair trade), és arról hogyan is válhatunk tudatos vásárlóvá, ezzel nem csupán családi szinten segít a hulladék csökkentésben, de a helyi termelők által értékesített termékeket is előnyhöz juttatja. A fotókiállítás részeként egy tesztet tölthettek ki a látogatók, melyben lemérhették mennyire tudatosan vásárolnak a való életben.

A vásárlás mindig a boltban dől el, a boltok különböző technikákkal vesznek rá minket a vásárlásra, így több olyan dolgot is megveszünk amelyeket nem terveztünk amikor elindultunk. Egy kis odafigyeléssel büszke és tudatos fogyasztókká válhatunk. A kiállítás Mezőtúron a Teleki Blanka Gimnáziumban volt látható 2017.04.10-től ez idő alatt 350 diák látta a fotókiállítást.

Aki lemaradt a kiállításról az a lap alján megtalálja a totót, melyben lemérheti mennyire tudatos vásárlásai alkalmával. Hogy segítsük az olvasókat is, leírunk néhány tippet, amit jó szem ellőtt tartani minden fogyasztónak!

Hogyan válhatok tudatos vásárlóvá?

1. Készíts bevásárló cetlit: Vásárlás során ne engedj a vásárlásra buzdító akcióknak és kedvezményeknek. Gondold végig, mire van szükséged!

2. Legyen nálad bevásárló szatyor: Ne halmozd a műanyag szatyrokat otthon, melyeket úgyis mindig otthon hagysz és veszed a következőt. Legyen nálad bevásárló szatyor, mellyel sem a pénztárcádat, sem a környezetet nem terheled!

3. Vegyél helyi terméket! Keresd a lakóhelyed közelében készülő dolgokat. Így a helyi környezetedet támogathatod, valamint kevésbé járulsz hozzá a szállítással járó környezetterheléshez.

Ez a három legalapvetőbb tipp, melyet ha megfogadsz és beépíted a mindennapokba tudatos vásárlóvá válhatsz!

 

 

Totó letöltése

Teszt letöltés

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×