"Alkoss Te is közösséget!" első állomása

2017. szeptember 17.

 

Természetvédelmi jeles napjaink közzé tartozik az ózonréteg világnapja, melyet szeptember 16-án tartanak világszerte, erre a napra megemlékezve egyesületünk megtartotta az első programját, melyet a szerbiai Zöldike Egyesülettel és Ökobecse Egyesülettel és az Ökobecsei Polgári Egyesülettel közösen valósítottunk meg a „Vajdasági fiatalok közösség szervezése a helyi és magyarországi civil szervezetek segítségével." című pályázatán belül.

A programsorozatunk első állomása 2017.09.15-én Óbecse településén, a Goran Parkban került megszervezésre, ahol a Sever Đurkić Általános iskola 26 diákja és a ŠOSO "Bratstvo" iskola 8 diákja vett részt. Az ózonréteg világnapjára való megemlékezésen túl több környezet,- és természetvédelmi foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. A rendezvényen felvonuló egyesületek első lépésként ismertették a programot, beszéltek a z ózonréteg világnapjával kapcsolatos tudnivalókról, majd munkájukat mutatták be a diákoknak, megismertették, milyen kezdeményezéseket tesznek helyi szinten az egyesületek. Az önkéntesek rávilágítottak a diákok számára, miért fontos a közösségi összefogás és milyen eredmények születhetnek munkájuk során.

A program nyitása után több állomást látogathattak meg a gyerekek. Az első állomáson megismerkedhettek természeti környezetükkel a Goran parkban, itt általános természet és környezetvédelmi tájékoztatást kaphattak egy túra alkalmával. Második állomásként a Re-desing játékok használatával ismerkedhettek meg például a pet-palack újrahasznosításának lehetőségeivel. Így pet palack bowlinggal játszhattak, valamint a pet palack madáretetőt készíthettek. A többi állomáson megismerkedhettek a helyi madárvilággal, az ökológiai lábnyom számításával. Minden diák lelkesen próbálgatta a játékokat, hallgatta a civil szervezetek előadását. Köszönjük a részvételt a Sever Đurkić Általános iskola és a ŠOSO "Bratstvo" iskola diákjainak, tanítóinak külön köszönjük a Zöldike Egyesület és Ökobecse Egyesület munkáját.

A rendezvények az elkövetkező időszakban rendszeresen megszervezésre kerülnek a Vajdaságban 2018 áprilisáig összesen 6 alkalommal, ahol a közösségszervezésre való fontosságra szeretnénk felhívni a figyelmet, a helyi civil szervezetek önkéntesbázis növelése és új közösségek alakulása érdekében. A programokról folyamatos tájékoztatást kaphatnak egyesületünk honlapján és facebook oldalán, valamint a programban résztvevő szervezetek facebook oldalán. 

A programról készült videó megtekinthető ide kattintva.

 

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és az Emberei Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

 pályázati azonosító: IFJ-GY-17-A-0157

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×