Vajdasági fiatalok közösség szervezése a helyi és magyarországi civil szervezetek segítségével.

 

A Giligán Egyesület 2017 áprilisában pályázatot nyújtott be az EMET-hez a "Vajdasági fiatalok közösség szervezése a helyi és magyarországi civil szervezetek segítségével." címmel, mely támogatásra került. A program összetett és több szervezetet, célcsoportot fog össze és ér el. A programsorozat elsődleges célja, hogy a Vajdasági fiatalok számára természet-, környezetvédelmi, hulladékkezelései és hulladékcsökkentési programokat szervezzünk (a helyi fiatalokat kivisszük a természetbe), melynek lényege a vajdasági fiatalok környezettudatosságának erősítése mindeközben a programok alatt ösztönözzük őket a közösségszervezésre is. Reményeink szerint a program hatására a fiatalok a látottakat hasznosítják és új közösségek alakulnak és a meglévők erősödnek, gyarapodnak, nem csupán tudással, de humán erőforrással is. A fiatalok számára szervezendő túrák során környezetüket ismerhetik meg, mint például a gombákat (ehető és nem ehető fajok), gyógynövényeket, állatokat. Mindeközben felhívjuk a figyelmet a környezetükben lévő jó és rossz példákra. Ezen projekt keretében, szeptembertől indulnak a túrák hat alkalommal.

 

Ahhoz, hogy ezek a programok megvalósuljanak a magyarországi civil szervezetek és a vajdasági civil szervezetek közös munkájára összefogására is szükség van. Hazánkban már régebb óta működő fenntarthatósági programok tapasztalatainak átadása fontos lépés a vajdasági civil szervezetek működésük és hosszútávú terveik megvalósulása érdekében. A hazai egyesületek nem csupán tapasztalataikat adják át, de az általuk elkészült fenntarthatósági kiadványokkal is támogatják a vajdasági civil szervezeteket, annak érdekében, hogy az így szerzett információt a fiatalok számára átadják.

A harmadik szál a vajdasági oktatási intézmények és a vajdasági civil szervezetek összekapcsolása, hogy hosszútávon együtt tudjanak működni egymással. Közösen szervezett előadások, rendezvények, programsorozatok, kezdeményezések során.

A program aktuális állásáról folyamatosan hírt adunk, honlapunkon és facebook oldalunkon, valamint partner szervezeteink közösségi oldalain is látható lesz a közös munkánk!

További cikekket a programról itt olvashat:

Kerekasztal beszélgetések a Vajdasági fiatalok programjával kapcsolatban

Együttműködés a Magyar Természetvédők Szövetségével

Együttműködési megállapodás a vajdasági civil szervezetekkel

Első programunk a Vajdaságban.

Közösségszervezés a Moholi Madárparkban

Közösségszervezés a Bánáti Makkosban

Közösségszervezés a Vajdasági fiataloknak az Ökobecs Egyesületnél

Alkoss Te Is közösséget - Madáretetés

A program jelenlegi állásáról

Alkoss Te is közösséget - Márciusi program a Vajdaságban

Alkoss Te is közösséget - Természetvédelmi oktatás Adán

Akloss Te is közösséget - Program Zárás

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és az Emberei Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

pályázati azonosító: IFJ-GY-17-A-0157


 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×