Közösségszervezés második állomása a Vajdaságban: " Alkoss Te is közösséget!"

2017. szeptember 28.

 

A Zöldike Egyesület sok éves munkájának eredményeképpen 2017.09.19-én megnyitotta a Moholi Madárparkját, mely a helyi Önkormányzat és az önkénteseik segítségével valósulhatott meg. A rendezvény jó alkalmat biztosított, hogy egyesületünk a "Vajdasági fiatalok közösség szervezése a helyi és magyarországi civil szervezetek segítségével." című programunkon belül megtartsa második rendezvényét. A madárpark megnyitása lehetőséget biztosított, hogy bemutassuk a gyerekeknek, az Önkéntesség, valamint közösségi összefogás jelentőségét és ezen összefogásból származó eredményeket.

A rendezvényen főképpen 14 év alatti gyerekek vettek részt összesen 51-en, valamint a civil szervezetek, önkéntesek, városvezetők és a pedagógusok is jelen voltak. A megnyitón a Zöldike Egyesület vezetője beszélt a Madár Park létrehozásáról, jelentőségéről. Később a gyerekek saját maguk helyezhették el a madáretetőkben a helyi madárvilág számára szánt magvakat, eleségeket, valamint a madáretetés kapcsán a PET palack madáretetők is bemutatásra kerültek, így felhívtuk a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére is. Később egy kis túra során a park növényvilágát (gombák, gyógynövények) ismerhették meg. A madárpark lakóiról Tóth Laci Bácsi beszélt a gyerekeknek, aki 50 éve amatőr ornitológus. A rendezvény jó hangulatban telt.

A programunk megvalósítása során helyi és Civil szervezetek is részt vesznek ezeken a rendezvényeken, bemutatva munkájukat, valamint a magyarországi civil szervezetek is segítik a Szerbiában működő civil szervezetek munkáját, kiadványai valamint tapasztalataik megosztásával a programról részleteket itt tudhatnak meg.

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és az Emberei Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

pályázati azonosító: IFJ-GY-17-A-0157

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×