"Nincs B terv! Mindenki számára nyertes stratégiák és kis lépések a klímaváltozásra gyakorolt nagy hatás érdekében . " pályázat

A "Nincs B terv – No Planet B" pályázatunkban a számunkra legfontosabb , szívünkhöz a legközelebb álló tereinket valósíthajuk meg a program ideje alatt. Szívügyünk a hagyományos gyümölcsfák népszerűsítése, újra előtérbe helyezése, a helyi, hagyományos, és ellenálló fajták újra a kiskertekbe való visszahelyezése a cél.

A program során elkészül egy tanulmány, melyben összegyűjtjük a Magyarogszágra leginkább jellemző, helyi tájfajtákat, melyek a leginkább megfelelnek a hazai feltételeknek. Ezen gyűlytményt egy honlapra helyezve, közzétéve a nagyközönség számára.

A tanulmány kapcsán tervezünk gyümölcsfákat adni, ültetni iskolák és óvodák udvaraira, valamint ehhez kapcsolódóan előadásokat is tartunk majd.

Kistermelők segítségével fel is dolgozzuk a gyümölcsöket, hogy visszatérjenek a mindennapokba a gyermekkor ízei.

Tavasszal egy magbörzét is tervezünk, melyre sok érdeklődőt várunk. Ezen terveinket a program részeiként szeretnénk minél szélesebb körben ismertté tenni, és bekapcsolni a helyi közösség mindennapjaiba.

 

 

Ismét Magbörzét szerveztünk

 

Előadások tartása és gyümölcsfák ültetése az iskolákban, óvodákban

 

Tanulmány készül a tájhonos gyümölcsfákról

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×