Tanyafejlesztési program újabb lépései

2017. május 03.

 

Ismét sikeresen teremtettünk kapcsolatokat április hónapban is a „Hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakítása a hazai tanyasi lakosság gazdasági működőképességének érdekében.” című pályázatunk keretein belül. Ebben a hónapban jórészt hazai tanyákkal vettük fel a kapcsolatot elsősorban időpont egyeztetések céljából. Ezen tanyán élő lakosok egy része már évek óta jól működő családi gazdaságot üzemeltetnek, másik része most költözik vissza a tanyára.

2017.04.26-án Mezőtúron részt vettünk a Vidékfejlesztési fórumon, ahol több helyi családi gazdasággal foglalkozó őstermelővel találkoztunk. Így kerültünk kapcsolatba a Békés város külterületén működő Diós Tanya tulajdonosaival akikkel egy rövid interjút és egy későbbi tanyalátogatás időpontját egyeztettünk le. A tanya gazdaság tökéletesen bemutatja, hogyan lehet a régi tanyagazdálkodást és a jelen igényeit összekovácsolni. A Diós Tanya elsősorban bio minőségű gyümölcsök termesztésével és ezek feldolgozásával foglalkozik, ezen felül állattartással. A településen meglévő környezeti adottságok (gyógyfürdő) és az igények felmérése során egy új szolgáltatást is kialakítottak a tanyán, ez pedig a falusi turizmus, vendégek fogadása, így lett kezdetekben még gyümölcsfa telepítésből egy komplex tanyagazdaság, mely az új igényeket, mint az ökoturizmust is kielégíti. 

A „Hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakítása a hazai tanyasi lakosság gazdasági működőképességének érdekében” című pályázat a 2016. évi Nemzeti Tanyafejlesztési Program keretein belül.

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×