Zöld Óvida programok kiszéleítése

Zöld Óvoda Program bemutatása

Giligán Természetvédelmi Egyesület, mint a Humusz Szövetség tagszervezete forrásközponti szerepet tölt be a Dél-Alföldi régióban. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének partnereként célunk a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősödése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növekedése és a Natura 2000 területek ismertségének növekedése. Tagszervezetként megbízatásunk lényege, hogy az Országos Forrásközpont által fejlesztett útmutatók, segédanyagok és megtartott képzések révén a Dél-Alföldi régióban segítsük az Zöld Óvoda hálózat bővítését, a címekre pályázó intézmények felkészülését és később a megvalósítást.
A projekt várható eredményei:
A természettel, a természeti környezettel, a Natura 2000 fajokkal és élőhelyekkel kapcsolatos ismeretekkel rendelkező, környezettudatos óvodás, valamint általános és középfokú iskolai tanulók számának növekedése. Képzések segítségével a Zöld Óvodák és Ökoiskolák eredményesebb működése. Mentorálás, szakmai segítségnyújtás eredményeként a környezeti nevelés hatékonyságának emelése.
 
 

 

Zöld Óvoda Információs napok

A rendezvény keretében ismertetjük a pályázattal kapcsolatos tudnivalókat, választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre és bemutatjuk, hogy milyen további szakmai segítséget kaphatnak a Forrásközpontoktól a pályázatot beadni szándékozó intézmények. Az eseményeken hangsúlyt helyezünk az Zöld Óvodák bemutatkozására, a jó gyakorlatok bemutatására prezentációk, fényképgyűjtemények, videók bemutatásán keresztül. Az információs napokra  az oktatási intézmények képviselőit, pedagógusait és szakértőit várjuk! 
 
 

Zöld Óvoda mentorálás

A Giligán Egyesület, mint a Humusz Szövetség tagszervezete, így a Dél-Alföldi régió forrásközpontja, nyolcvan intézményben vállalt tanácsadást. A mentorálás során munkatársaink segítséget nyújtottak a Zöld Óvoda cím elnyerésében, pályázatii dokumentáció elkészítésében, felmerülő problémák megoldásában. A tanácsadáson kívül információkat szolgáltatunk a Zöld Óvodákkal kapcsolatos legfrissebb szakirodalmakról, oktatóanyagokról, módszertani újdonságokról, a régiókban található bemutatóhelyekről, oktatóközpontokról. A mentorált isntézményeket ellátjuk a Humusz Szövetség által továbbított régiókra vonatkozó Natura 2000 segédanyagokkal. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Érdekli egyesületünk munkássága? Íratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le semmiről!

×